vr. dec 2nd, 2022

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. In deze quiz blikken we terug op gewone, droevige en bijzondere momenten met dank aan de redactie van OnsWestfriesland.nl. De vragen zijn heel divers en mocht je een vraag niet weten kun je altijd gokken. Hoe dan ook je leert weer wat meer over OnsWestfriesland en al het nieuws wat wij dagelijks voor jullie verzorgen. Deze quiz bestaat totaal uit 35 vragen waarbij per keer 15 willekeurige vragen geselecteerd worden. Op het eind krijg je je score te zien. Deze opnieuw verbeteren mag, net als het delen op social media ;-). De redactie wenst jou fijne dagen en hopelijk tot snel op www.onswestfriesland.nl en onze facebookpagina.MAART - Bij de coronateststraat van de GGD is op 3 maart om 06.55 uur een explosief afgegaan. Hierbij zijn ramen vernield. De politie meldt dat er geen gewonden zijn. In welke plaats was deze teststraat?
Bovenkarspel
Hem
Zwaag
De Goorn

goed

fout


MAART - Dit buitenzwembad in Zwaag opende voor het eerst vanaf 1 april haar deuren. Normaal is dit pas rond Koningsdag. Hiervoor moesten wel losse kaartjes worden gekocht en gold het abonnement nog niet. Wat is de naam van dit zwembad.
De Wijzend
Optisport locatie Zwaag
De Spetter
De Zwaaghalsjes

goed

fout

MEI - Net als op 19 april wordt er op 6 mei uitgebreid gezocht naar een vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Zij is sinds 18 februari 2018 vermist. Waar werd in die maand meerdere keren gezocht?

https://onswfmedia.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/05/20210506_IVSTUDIO_SCHARWOUDE_Zoektocht_Sumanta_Bansi_MONTAGE.mp4
Scharwoude
Bovenkarspel
Wervershoof
Hauwert

goed

foutJANUARI - Wie is deze burgemeester van Koggenland die met onderstaande zinnen haar nieuwjaarsboodschap afsloot?

Ik wens u van harte toe dat u ook met hoop en verwachting naar het nieuwe jaar dat voor u ligt kunt kijken. Ik realiseer me dat er mensen zijn voor wie dat nog ver weg is, omdat zij een groot verlies te verwerken hebben, of omdat zij gezondheidsproblemen hebben. Hen wens ik veel sterkte.


Ik sluit af met u allen alle goeds voor 2021 te wensen.


 
Monique Bonsen
Jantine Franx
Marian van Kampen
Caroline van der Pol

goed

foutJANUARI - Elke week deelt deze columnist via OnsWestfriesland zijn zienswijze over de regio Westfriesland. Bij zijn columns over Corona werd er meer dan gemiddeld gereageerd via facebook. Wat is de naam van deze columnist?
Peter Ursem
Peter Grosthuizen
Sjaak Ursem
Kees Grosthuizen

goed

foutFEBRUARI - In de nacht van 7 op 8 februari 2021 overleed Gerjan Nijpels, burgemeester van Opmeer. Hij zou op 1 juli van dat jaar met pensioen gaan. Hoe oud was hij geworden?
69 jaar
72 jaar
65 jaar
67 jaar

goed

foutAPRIL - Rondom deze straat in Enkhuizen was veel te doen in 2021. De straat was afgesloten zodat er ruimere terrassen mogelijk waren. Niet veel later weer dit teruggedraaid. De kosten worden beraamd op 80.000 euro. Hoe heet deze straat?
Melkmarkt
Zaadmarkt
Graanmarkt
Vismarkt

goed

foutMAART - Tijdens de landelijke Opschoondag waren een fastfoodketen, wethouder en buurtbewoners actief met het opruimen van zwerfafval. Waar was dit?
Enkhuizen
Hoorn
Berkhout
Medemblik

goed

foutFEBRUARI - Dinsdag 16 februari maakte Supermarktketen Deen bekend dat zij al haar winkels hadden verkocht van drie supermarkten. Hoeveel supermarkten had Deen op dat moment?
80 winkels
70 winkels
60 winkels
90 winkels

goed

fout

MAART - Woensdagavond 1 juli 2020 reed een man met zijn auto in een basisschool. Wat een bijzondere musicalavond voor groep 8 leerlingen in Grootebroek had moeten zijn, werd ruw verstoord door een 56-jarige man die de met ballonen versierde school binnenreed. Vervolgens bedreigde hij een aanwezige juf ten overstaan van meerdere getuigen. 9 maart 2021 moest hij voor de rechter verschijnen. In welke plaats vond het voorval plaats?
Grootebroek
Bovenkarpsel
Lutjebroek
Hoogkarspel

goed

foutMEI - Het leven van de familie Schouten draait om tulpen en topsport. Met elkaar runnen ze een groot internationaal tulpenbedrijf en kinderen Irene en Simon schaatsen op wereldtopniveau. Als moeder Jolanda door een hersenbloeding onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft verandert alles. In mei maakte de familie bekend dat er in juni een documentaire op de NPO te zien zal zijn. Welke omroep zond deze uit?
EO
NTR
AvroTros
MAX

goed

fout

FEBRUARI - Op 16 februari werd bekend dat Deen Supermarkten al haar winkel gaat verkopen. Hoe werden de Deen winkels verdeeld? (nog voor correctie ACM)
Albert Heijn 39- Vomar 22 - Dekamarkt 19
Albert Heijn 35- Vomar 22 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 31- Vomar 26 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 45- Vomar 19 - Dekamarkt 16

goed

fout

JUNI - Gemeente Hoorn heeft besloten om de kermis in Hoorn door te laten gaan. Dat besloot de gemeente nu het Kabinet er vooralsnog vanuit gaat dat de 1,5 meter afstand regel in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Waar vond de kermis plaats?
Pelmolenpad
Lint Kerkplein t/m Vale Hen
Stationsplein
Roode Steen

goed

foutAPRIL - Op 2 augustus van dit jaar stond Landbouwshow Opmeer in de agenda. Het bestuur besloot echter al in april de keuze te maken deze editie door de geldende coronamaatregelen niet door te laten gaan. Welke editie had het dit jaar moeten worden?
de 111e Landbouwshow
de 91e Landbouwshow
de 101e Landbouwshow
de 121e Landbouwshow

goed

foutAUGUSTUS - Op zondagochtend 29 augustus kwamen Nederlands snelste lopers naar Hem voor het Nederlands kampioenschap [..] kilometer 2021. Dit NK valt samen met de Hemmeromloop, die in de middag plaatsvindt. Hoeveel KM is dit NK?
10 km
5 km
1 km
16,1 km

goed

fout

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Wie kent Westfriesland 2021 (jan-juni) Quiz [15 vragen]

%%quizname%% | Ik had %%score%% van de %%total%% vragen goed! En jij?

%%description%%

%%description%%

Loading...