vr. dec 2nd, 2022

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. In deze quiz blikken we terug op gewone, droevige en bijzondere momenten met dank aan de redactie van OnsWestfriesland.nl. De vragen zijn heel divers en mocht je een vraag niet weten kun je altijd gokken. Hoe dan ook je leert weer wat meer over OnsWestfriesland en al het nieuws wat wij dagelijks voor jullie verzorgen. Deze quiz bestaat totaal uit 35 vragen waarbij per keer 15 willekeurige vragen geselecteerd worden. Op het eind krijg je je score te zien. Deze opnieuw verbeteren mag, net als het delen op social media ;-). De redactie wenst jou fijne dagen en hopelijk tot snel op www.onswestfriesland.nl en onze facebookpagina.APRIL - De kinderen van basisschool De Dubbele Punt hadden op woensdag 21 april een uitstapje naar het Rundveemuseum. Dit museum was eerder het jaar getroffen door een brand in een stal. De kinderen overhandigden een cheque van € 441,15 welke dus goed gebruikt kon worden. In welke plaats is het Rundveemusem?
Aartswoud
Hoogwoud
Midwoud
Benningbroek

goed

foutFEBRUARI - Op 23 februari rond 23.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een auto die in het water lag. Omdat het voor de melder en de hulpdiensten niet duidelijk was of het voertuig leeg was, werd in een de omgeving van het voertuig gezocht. Toen de brandweerlieden aan de voorkant van de auto kwamen bleek er onder het raam een briefje te zitten. Wat stond er op dit briefje?
'Auto wordt er morgen uitgehaald'
'Ben zo terug even droge kleren halen'
'Neem maar mee was toch van mijn ex'

goed

fout

FEBRUARI - Op 16 februari werd bekend dat Deen Supermarkten al haar winkel gaat verkopen. Hoe werden de Deen winkels verdeeld? (nog voor correctie ACM)
Albert Heijn 39- Vomar 22 - Dekamarkt 19
Albert Heijn 35- Vomar 22 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 31- Vomar 26 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 45- Vomar 19 - Dekamarkt 16

goed

foutJANUARI - Elke week deelt deze columnist via OnsWestfriesland zijn zienswijze over de regio Westfriesland. Bij zijn columns over Corona werd er meer dan gemiddeld gereageerd via facebook. Wat is de naam van deze columnist?
Peter Ursem
Peter Grosthuizen
Sjaak Ursem
Kees Grosthuizen

goed

foutFEBRUARI - In de nacht van 7 op 8 februari 2021 overleed Gerjan Nijpels, burgemeester van Opmeer. Hij zou op 1 juli van dat jaar met pensioen gaan. Hoe oud was hij geworden?
69 jaar
72 jaar
65 jaar
67 jaar

goed

foutMEI - De gemeente Hoorn heeft op 18 april jl. geconstateerd dat [....] zonder privaatrechtelijke toestemming van de gemeente werkzaamheden heeft uitgevoerd in de groenstrook tussen het fietspad Opperweg en bedrijventerrein Hoorn80. "Dit zien wij als ernstige overtredingen", meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Hoornse raad. In mei werd hiervan aangifte gedaan. Een volgende stap in de escalatie tussen de stichting en het Hoornse college. Hoe heet deze stichting?
Stichting Stadslandbouw Hoorn
Stichting Stadsgroen Hoorn
Stichting Groenrijk Hoorn
Stichting Stadsland Hoorn

goed

fout

MEI - Deborah & Rebecca Rive geven in mei 2021 de sleutels van Restaurant Lucas Rive aan Robin Blaauw. Vanaf 1 juni 2021 zal de neef van Ron Blaauw het restaurant aan de Oude Doelenkade in Hoorn voortzetten. Onder welke naam?
HAVN
RSTRND
HVEN
BLW

goed

foutAPRIL - Op 2 augustus van dit jaar stond Landbouwshow Opmeer in de agenda. Het bestuur besloot echter al in april de keuze te maken deze editie door de geldende coronamaatregelen niet door te laten gaan. Welke editie had het dit jaar moeten worden?
de 111e Landbouwshow
de 91e Landbouwshow
de 101e Landbouwshow
de 121e Landbouwshow

goed

foutFEBRUARI - Dinsdag 16 februari maakte Supermarktketen Deen bekend dat zij al haar winkels hadden verkocht van drie supermarkten. Hoeveel supermarkten had Deen op dat moment?
80 winkels
70 winkels
60 winkels
90 winkels

goed

foutMAART - Op 2 maart maakte de burgemeester van Hoorn bekend dat ook hij positief getest was op corona. "Zoals gezegd heb ik op dit moment gelukkig alleen lichte klachten en blijf ik natuurlijk thuis totdat ik geen symptomen meer heb." Wat is de naam van deze burgemeester?
Jan Nieuwenburg
Ronald Wortelboer
Jan Franx
Piet Bruinooge

goed

foutAPRIL - Rondom deze straat in Enkhuizen was veel te doen in 2021. De straat was afgesloten zodat er ruimere terrassen mogelijk waren. Niet veel later weer dit teruggedraaid. De kosten worden beraamd op 80.000 euro. Hoe heet deze straat?
Melkmarkt
Zaadmarkt
Graanmarkt
Vismarkt

goed

fout

JUNI - Gemeente Hoorn heeft besloten om de kermis in Hoorn door te laten gaan. Dat besloot de gemeente nu het Kabinet er vooralsnog vanuit gaat dat de 1,5 meter afstand regel in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Waar vond de kermis plaats?
Pelmolenpad
Lint Kerkplein t/m Vale Hen
Stationsplein
Roode Steen

goed

foutFEBRUARI - Gemeente Hoorn geeft in deze maand vrij hoeveel gezinnen in Hoorn zijn getroffen zijn door de toeslagenaffaire. Hoeveel gezinnen vermoed de gemeente (toen)?
circa 90 gezinnne
circa 20 gezinnen
circa 50 gezinnen
circa 70 gezinnen

goed

foutAPRIL - In april werd bekend dat de provincie Noord-Holland 3 gebouwen de titel provinciaal monument wil geven. Een van deze gebouwen staat in Westfriesland. (zie foto). Waar staat dit  stationsgebouw?
Abbekerk
Twisk
Medemblik
Midwoud

goed

foutAPRIL - De brandweer werd op 6 april opgeroepen voor een melding. Het zou gaan om een 'grip 2' en mogelijke gevaarlijke stoffen. Ook werd een NL Alert verzonden; "u wordt verzocht het gebied tot ca 500 mtr direct te verlaten." Waar vond dit plaats?
Oosterblokker
Onderdijk
Lambertschaag
Ursem

goed

fout

MAART - Woensdagavond 1 juli 2020 reed een man met zijn auto in een basisschool. Wat een bijzondere musicalavond voor groep 8 leerlingen in Grootebroek had moeten zijn, werd ruw verstoord door een 56-jarige man die de met ballonen versierde school binnenreed. Vervolgens bedreigde hij een aanwezige juf ten overstaan van meerdere getuigen. 9 maart 2021 moest hij voor de rechter verschijnen. In welke plaats vond het voorval plaats?
Grootebroek
Bovenkarpsel
Lutjebroek
Hoogkarspel

goed

foutAPRIL - Een taxichauffeur is zaterdagavond 24 april rond 19.00 uur het water ingereden. Volgens een omstander zou de bestuurder rondjes op het weiland hebben gereden en raakte de auto daarna te water. Bij welke plaats vond dit bijzondere ongeval plaats?
Venhuizen
Avenhorn
Wervershoof
Berkhout

goed

fout

MEI - Net als op 19 april wordt er op 6 mei uitgebreid gezocht naar een vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Zij is sinds 18 februari 2018 vermist. Waar werd in die maand meerdere keren gezocht?

https://onswfmedia.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/05/20210506_IVSTUDIO_SCHARWOUDE_Zoektocht_Sumanta_Bansi_MONTAGE.mp4
Scharwoude
Bovenkarspel
Wervershoof
Hauwert

goed

foutFEBRUARI - Eindelijk weer schaatsen! Het Hoornse Hop in Hoorn werd door veel schaatsers bezocht voor het maken van schaatsmeters. Op welk weekend in februari was dit?
13 en 14 februari
6 en 7 februari
20 en 21 februari
27 en 28 februari

goed

fout

 JUNI - In de nacht van 1 op 2 juni zijn bij de brand aan het Hoefblad meerdere woningen beschadigd. De bewoners van de acht woningen in de rij werden opgevangen in het nabijgelegen Van der Valk Hotel. De dagen daarna blijkt hoe erg de ramp is. Drie woningen zijn deels gesloopt tot de betonnen constructie. In welke plaats was dit?
Zwaag
Nibbixwoud
Wervershoof
Avenhorn

goed

foutJUNI - De 72-jarige ‘Ome Sjaak’ ofwel Sjaak Groot kwam in de nacht van 13 op 14 juni in zijn woning door geweld om het leven. In welke plaats vond dit plaats?
Berkhout
Hoorn
Ursem
Onderdijk

goed

foutMAART - Drie basisschoolklassen in Drechterland mochten in maart topsporter Irene Schouten interviewen. Een van de vragen was: 'Heeft u al een keer valsgespeeld?' De video is te zien via deze link. Wat is volgens wikipedia de bijnaam van Irene Schouten?
Sprankeltje
Tulpenvrouwtje
Groeibriljantje
Poema uit Andijk

goed

foutMEI - Veel motorrijders weten met mooi weer de bochtige dijk tussen Hoorn en Enkhuizen te vinden. Veel recreatieve rijders genieten van het uitzicht, anderen delen hun luide motorgeronk met de omgeving. Hierdoor ervaren aanwonenden en recreanten op de Zuiderdijk overlast van het dit type motorverkeer. Was eerst een verbod in de maanden augustus en september in dit jaar is die periode verlengt. In de weekenden van welke maanden is de Zuiderdijk afgesloten voor motorverkeer?
tussen 1 april en 31 oktober
tussen 1 mei en 31 september
tussen 1 mei en 31 oktober
tussen 1 april en 31 september

goed

foutMAART - Tijdens de landelijke Opschoondag waren een fastfoodketen, wethouder en buurtbewoners actief met het opruimen van zwerfafval. Waar was dit?
Enkhuizen
Hoorn
Berkhout
Medemblik

goed

fout

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Wie kent Westfriesland 2021 (jan-juni) Quiz [25 vragen]

%%quizname%% | Ik had %%score%% van de %%total%% vragen goed! En jij?

%%description%%

%%description%%

Loading...