wo. jul 6th, 2022

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. In deze quiz blikken we terug op gewone, droevige en bijzondere momenten met dank aan de redactie van OnsWestfriesland.nl. De vragen zijn heel divers en mocht je een vraag niet weten kun je altijd gokken. Hoe dan ook je leert weer wat meer over OnsWestfriesland en al het nieuws wat wij dagelijks voor jullie verzorgen. Deze quiz bestaat totaal uit 35 vragen waarbij per keer 15 willekeurige vragen geselecteerd worden. Op het eind krijg je je score te zien. Deze opnieuw verbeteren mag, net als het delen op social media ;-). De redactie wenst jou fijne dagen en hopelijk tot snel op www.onswestfriesland.nl en onze facebookpagina.APRIL - Kermis in Westfriesland is altijd feest. Maar afgelopen jaar was dit niet altijd zo. “Vanaf het moment dat bekend werd dat er tegen de regels in een straatfeest zou worden gehouden in de [.....], hebben wij geprobeerd in contact te komen met de organisatoren. Dat is niet gelukt. Vervolgens hebben we vandaag het gebied de hele dag in de gaten gehouden en is er geprobeerd om mensen te bewegen naar huis te gaan. Alle inspanningen zijn er op gericht om escalatie te voorkomen. Helaas was toch een inzet van de politie nodig.” In welke plaats was dit?
De Goorn
Opperdoes
Hoorn
Andijk

goed

foutMAART - Bij de coronateststraat van de GGD is op 3 maart om 06.55 uur een explosief afgegaan. Hierbij zijn ramen vernield. De politie meldt dat er geen gewonden zijn. In welke plaats was deze teststraat?
Bovenkarspel
Hem
Zwaag
De Goorn

goed

foutFEBRUARI - Op 23 februari rond 23.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een auto die in het water lag. Omdat het voor de melder en de hulpdiensten niet duidelijk was of het voertuig leeg was, werd in een de omgeving van het voertuig gezocht. Toen de brandweerlieden aan de voorkant van de auto kwamen bleek er onder het raam een briefje te zitten. Wat stond er op dit briefje?
'Auto wordt er morgen uitgehaald'
'Ben zo terug even droge kleren halen'
'Neem maar mee was toch van mijn ex'

goed

fout

JANUARI - In welke gemeente werd deze zelfgemaakte vuurwerk bom ontploft 
Medemblik
Opmeer
Hoorn
Enkhuizen

goed

foutMEI - Het leven van de familie Schouten draait om tulpen en topsport. Met elkaar runnen ze een groot internationaal tulpenbedrijf en kinderen Irene en Simon schaatsen op wereldtopniveau. Als moeder Jolanda door een hersenbloeding onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft verandert alles. In mei maakte de familie bekend dat er in juni een documentaire op de NPO te zien zal zijn. Welke omroep zond deze uit?
EO
NTR
AvroTros
MAX

goed

foutJUNI - De 72-jarige ‘Ome Sjaak’ ofwel Sjaak Groot kwam in de nacht van 13 op 14 juni in zijn woning door geweld om het leven. In welke plaats vond dit plaats?
Berkhout
Hoorn
Ursem
Onderdijk

goed

foutJANUARI - Wie is deze burgemeester van Koggenland die met onderstaande zinnen haar nieuwjaarsboodschap afsloot?

Ik wens u van harte toe dat u ook met hoop en verwachting naar het nieuwe jaar dat voor u ligt kunt kijken. Ik realiseer me dat er mensen zijn voor wie dat nog ver weg is, omdat zij een groot verlies te verwerken hebben, of omdat zij gezondheidsproblemen hebben. Hen wens ik veel sterkte.


Ik sluit af met u allen alle goeds voor 2021 te wensen.


 
Monique Bonsen
Jantine Franx
Marian van Kampen
Caroline van der Pol

goed

foutFEBRUARI - In de nacht van 7 op 8 februari 2021 overleed Gerjan Nijpels, burgemeester van Opmeer. Hij zou op 1 juli van dat jaar met pensioen gaan. Hoe oud was hij geworden?
69 jaar
72 jaar
65 jaar
67 jaar

goed

foutAUGUSTUS - Op zondagochtend 29 augustus kwamen Nederlands snelste lopers naar Hem voor het Nederlands kampioenschap [..] kilometer 2021. Dit NK valt samen met de Hemmeromloop, die in de middag plaatsvindt. Hoeveel KM is dit NK?
10 km
5 km
1 km
16,1 km

goed

fout

 MAART - Op 15 maart om 17.00 uur begon de inschrijving voor de kavelverkoop van het plan op de foto. In welke gemeente ligt dit plan voor woningbouw op de voormalige sportvelden?
Gemeente Medemblik
Gemeente Hoorn
Gemeente Stede Broec
Gemeente Opmeer

goed

foutAPRIL - In april werd bekend dat de provincie Noord-Holland 3 gebouwen de titel provinciaal monument wil geven. Een van deze gebouwen staat in Westfriesland. (zie foto). Waar staat dit  stationsgebouw?
Abbekerk
Twisk
Medemblik
Midwoud

goed

fout

MEI - Net als op 19 april wordt er op 6 mei uitgebreid gezocht naar een vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Zij is sinds 18 februari 2018 vermist. Waar werd in die maand meerdere keren gezocht?

https://onswfmedia.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/05/20210506_IVSTUDIO_SCHARWOUDE_Zoektocht_Sumanta_Bansi_MONTAGE.mp4
Scharwoude
Bovenkarspel
Wervershoof
Hauwert

goed

foutFEBRUARI - Eindelijk weer schaatsen! Het Hoornse Hop in Hoorn werd door veel schaatsers bezocht voor het maken van schaatsmeters. Op welk weekend in februari was dit?
13 en 14 februari
6 en 7 februari
20 en 21 februari
27 en 28 februari

goed

foutFEBRUARI - Gemeente Hoorn geeft in deze maand vrij hoeveel gezinnen in Hoorn zijn getroffen zijn door de toeslagenaffaire. Hoeveel gezinnen vermoed de gemeente (toen)?
circa 90 gezinnne
circa 20 gezinnen
circa 50 gezinnen
circa 70 gezinnen

goed

foutAPRIL - Op 2 augustus van dit jaar stond Landbouwshow Opmeer in de agenda. Het bestuur besloot echter al in april de keuze te maken deze editie door de geldende coronamaatregelen niet door te laten gaan. Welke editie had het dit jaar moeten worden?
de 111e Landbouwshow
de 91e Landbouwshow
de 101e Landbouwshow
de 121e Landbouwshow

goed

foutAPRIL - Een taxichauffeur is zaterdagavond 24 april rond 19.00 uur het water ingereden. Volgens een omstander zou de bestuurder rondjes op het weiland hebben gereden en raakte de auto daarna te water. Bij welke plaats vond dit bijzondere ongeval plaats?
Venhuizen
Avenhorn
Wervershoof
Berkhout

goed

foutJANUARI - Elke week deelt deze columnist via OnsWestfriesland zijn zienswijze over de regio Westfriesland. Bij zijn columns over Corona werd er meer dan gemiddeld gereageerd via facebook. Wat is de naam van deze columnist?
Peter Ursem
Peter Grosthuizen
Sjaak Ursem
Kees Grosthuizen

goed

foutMAART - Tijdens de landelijke Opschoondag waren een fastfoodketen, wethouder en buurtbewoners actief met het opruimen van zwerfafval. Waar was dit?
Enkhuizen
Hoorn
Berkhout
Medemblik

goed

foutMEI - Veel motorrijders weten met mooi weer de bochtige dijk tussen Hoorn en Enkhuizen te vinden. Veel recreatieve rijders genieten van het uitzicht, anderen delen hun luide motorgeronk met de omgeving. Hierdoor ervaren aanwonenden en recreanten op de Zuiderdijk overlast van het dit type motorverkeer. Was eerst een verbod in de maanden augustus en september in dit jaar is die periode verlengt. In de weekenden van welke maanden is de Zuiderdijk afgesloten voor motorverkeer?
tussen 1 april en 31 oktober
tussen 1 mei en 31 september
tussen 1 mei en 31 oktober
tussen 1 april en 31 september

goed

foutAPRIL - De kinderen van basisschool De Dubbele Punt hadden op woensdag 21 april een uitstapje naar het Rundveemuseum. Dit museum was eerder het jaar getroffen door een brand in een stal. De kinderen overhandigden een cheque van € 441,15 welke dus goed gebruikt kon worden. In welke plaats is het Rundveemusem?
Aartswoud
Hoogwoud
Midwoud
Benningbroek

goed

fout

MAART - Op verzoek van de gemeenteraad stopt de gemeente Hoorn per 24 maart 2021 met het verlenen van vergunningen voor de huisvesting van meerdere arbeidsmigranten in één woning. Tot dat moment zijn er 43 vergunningen verleend om maximaal vier personen die geen gezin vormen te huisvesten in één woning. Hoeveel arbeidsmigranten wonen in Hoorn in 2018 volgens cijfers van Decisio?
circa 1.650 arbeidsmigranten
circa 1.450 arbeidsmigranten
circa 1.250 arbeidsmigranten
circa 1.050 arbeidsmigranten

goed

foutAPRIL - Rondom deze straat in Enkhuizen was veel te doen in 2021. De straat was afgesloten zodat er ruimere terrassen mogelijk waren. Niet veel later weer dit teruggedraaid. De kosten worden beraamd op 80.000 euro. Hoe heet deze straat?
Melkmarkt
Zaadmarkt
Graanmarkt
Vismarkt

goed

fout

 JUNI - In de nacht van 1 op 2 juni zijn bij de brand aan het Hoefblad meerdere woningen beschadigd. De bewoners van de acht woningen in de rij werden opgevangen in het nabijgelegen Van der Valk Hotel. De dagen daarna blijkt hoe erg de ramp is. Drie woningen zijn deels gesloopt tot de betonnen constructie. In welke plaats was dit?
Zwaag
Nibbixwoud
Wervershoof
Avenhorn

goed

fout


MAART - Dit buitenzwembad in Zwaag opende voor het eerst vanaf 1 april haar deuren. Normaal is dit pas rond Koningsdag. Hiervoor moesten wel losse kaartjes worden gekocht en gold het abonnement nog niet. Wat is de naam van dit zwembad.
De Wijzend
Optisport locatie Zwaag
De Spetter
De Zwaaghalsjes

goed

fout

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Wie kent Westfriesland 2021 (jan-juni) Quiz [25 vragen]

%%quizname%% | Ik had %%score%% van de %%total%% vragen goed! En jij?

%%description%%

%%description%%

Loading...